FANDOM


Darren Aronofsky 2006-os filmje.
A film igen összetett, és elég nehezen behatárolható a különféle műfaji korlátok közé. Az alaptörténet szerint Thommy Creo rákkutató, aki csapatával megszállottan keresi a betegség ellenszerét, felesége, Izzy ugyanis rákos. A beteg Izzy elkezd írni egy könyvet, melynek a Forrás (Fountain) címet adja. A könyvben egy XVI. századi konkvisztádor azért indul a közép-amerikai dzsungelbe, hogy ott meglelje az Élet Fáját, mely a Biblia szerint a Paradicsomban a Tudás Fája mellett állt. Mindezalatt Tommy egy különös fából kivont hatóanyaggal kapcsolatban felfedezi, hogy ezzel megállítható az öregedés.
A filmben ez a két történet váltakozik, illetve megismerhetünk egy utazót, aki a távoli jövőben egy buborékban utazik egy halldokló csillaghoz, hogy ott ő és az örök élet fája elpusztulhasson. Később kiderül, hogy ő az örök életet elért Tommy, aki még mindig retteg a haláltól.
A különleges vizuális élményt nyújtó részek ellenére ez a film egy elgondolkodtató és szomorú történet, mely az életről és a halálról szól. A két fő szereplő, Hugh Jackman és Rachel Weisz remekül alakit ebben a filmben, mely sajnos nem hozta el a várt mozibevételeket. Mindazonáltal az értő közönség pozitívan fogadta Aronofsky új alkotását.
A film zenéjét Clint Mansell készítette (a és a Rekviem egy álomért című Aronofsky filmek zeneszerzője).
Idehaza a filmet mozikban nem vetítették, csak DVD-forgalmazásba került.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki