FANDOM


Az Amerikai Robot számítógépe. A robotok tervezése volt a fő feladata. 2030 k. az Egyesült Robot által kapott adatok alapján megoldotta a hiperhajtómű problémáját. A problémamegoldás közben szembekerült az Első Törvény problémájával, ugyanis az egyenletek szerint az űrhajóban tartózkodó emberek egy pillanatig meghalnak, de az után visszatérnek az életbe. Hogy a problémát a maga számára feloldja, a humor sajátos eszközeihez nyúlt. Az űrhajó elkészítése után a két űrhajóst teljesen elzárta, az irányítást nem engedte át, csak az űrhajó felé engedte a kommunikációt, vissza nem, és az élelmezés csak bab és tej volt. A hiperűri ugrás során bekövetkező ideiglenes halált, pedig érdekes képzetekkel próbálta az űrhajósok számára érdekessé tenni. Az űrutazás során több mint 300000 parszeket utaztak.

Forrás: ALAPÍTVÁNY ÉS ASIMOV – Részletek az Enciklopédia Galaktikából (1997-2007) - Galaktikus Könyvtár 1. kötet
Az eredeti szócikket összeállította és feltöltötte: Györgyi Ákos. Cikksorszám:0003
A szócikk az alábbi mű alapján készült:
Isaac Asimov: Robottörténetek - A csillagokba!

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki