FANDOM


A Babylon 5 című amerikai SF sorozat címszereplője, amelyen a cselekmény legnagyobb része játszódik. Az állomást az emberek és a minbarik közösen építették, hogy egy semleges találkozóhelyet hozzanak létre a különféle fajok számára, így segítve a béke fenntartását.

Az első Babylon állomást a Minbari Föderációval vívott háború után, 2249-ben kezdték el építeni. Az első és második állomás szabotázsakció áldozata lett, a Babylon 3 pedig egy baleset miatt robbant fel építkezés közben. A Babylon 4 2254-ben, néhány órával a hivatalos átadása után eltűnt. A Babylon 5 végül 10 évvel a Föld-Mimbar háború után, 2257-ben lépett üzembe.

A Babylon 5 egy O'Neil osztályú űrállomás, ami az Epsilon III bolygó körül kering. Az állomás 5 mérföld hosszú, 8 fúziós reaktor látja el energiával.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki