FANDOM


A korai Birodalom egyik történésze, archeológusa, legendája fennmaradt napjainkig. (Lásd:Isaac Asimov: Az Alapítvány pereme) Az emberiség eredetének kutatója, aki a Földről származó emberiség elméletének híve. A Szíriusz szektorbeli Baronn bolygón született. (Lásd: Isaac Asimov: Kavics az űrben). 23 évesen az Arcturuson elnyerte a régészeti egyetemi doktor címet. 35 évesen, KISZ. 827-ben a Földön folytatott régészeti kutatásokat, a Birodalom előtti kultúrákról. A terület legnagyobb szaktekintélyének számított, nézete szerint az emberiség egyetlen bolygóról, a Földről származik. Joseph Schwartz egyik segítője. GISZ 827.-ben feleségül vette Pola Shektet, majd egyes források szerint a Föld talajának radioaktív-mentesítésén dolgozott (Lásd: Isaac Asimov: Kavics az űrben), más források szerint a radioaktív Föld evakuálását készítette elő. (Lásd: Isaac Asimov: Az Alapítvány pereme).

Forrás: ALAPÍTVÁNY ÉS ASIMOV – Részletek az Enciklopédia Galaktikából (1997-2007) - Galaktikus Könyvtár 1. kötet
Az eredeti szócikket összeállította: Bóza Kornél, átdolgozta és feltöltötte: Györgyi Ákos. Cikksorszám:0048
A szócikk az alábbi művek alapján készült:
Isaac Asimov: Az Alapítvány pereme
Isaac Asimov: Kavics az űrben

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki