FANDOM


Földi élesztőmunkás, erológus, erjesztési szakember, a földi konzervatív szervezet egyik vezető tagja. Középtermetű ember volt, nagy, bütykös kezekkel. Elijah Baley a Sarton-ügy során összeesküvésért letartóztatta. Részt vett egy cipőbolt előtti megtervezett zavargásban, amelyet azért szítottak, mert a boltos robotokat alkalmazott kiszolgálóként. Később a között a hat ember között volt, akik követték Baley-t és Daneel-t a nyomozás közben, és csak nagy nehézségek árán lehetett őket lerázni. A letartóztatás indoka az volt, hogy ~ tudott a teljesen emberszabásúR. Daneel Olivaw robot mivoltáról, holott ez szigorúan bizalmasan kezelt információ volt. Mint később kiderült, ~ magától Julius Enderby rendőrfőnöktől kapta a fülest, aki szintén a konzervatív mozgalom tagja volt.

Forrás: ALAPÍTVÁNY ÉS ASIMOV – Részletek az Enciklopédia Galaktikából (1997-2007) - Galaktikus Könyvtár 1. kötet
Az eredeti szócikket összeállította: Juhász György, átdolgozta és feltöltötte: Györgyi Ákos. Cikksorszám:0128
A szócikk az alábbi mű alapján készült:
Isaac Asimov: Acélbarlangok

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki