FANDOM


Az Alapítvány egyik tanácsosa, és egyben a Második Alapítvány egyik terminusi ügynöke. Ő fedezte fel Golan Trevize adottságainak egy részét, és ő volt az, aki felhívta rá a Második Alapítvány figyelmét is. (Lásd:Isaac Asimov: Az Alapítvány pereme) Comporelloni származású Trevize munkatársa, az ő információi alapján kezdte meg a Föld utáni kutatásait Trevize (Lásd: Isaac Asimov: Alapítvány és Föld). Trevize száműzése után őt is száműzték azzal a feladattal, hogy kövesse Trevize-t és számoljon be a lépéseiről. Hogy „ügybuzgalmát növeljék”, feleségét e száműzetés során nem engedték vele, a hivatalos verzió szerint azért, mivel a küldetés, amire indul, felettébb veszedelmes. ” Űrhajója, a Fényes Csillag mindenben ugyanolyan volt, mint Golan Trevize számára kiutalt, csak a számítógép működése volt kis mértékben gátolva. (Lásd:Isaac Asimov: Az Alapítvány pereme)

Forrás: ALAPÍTVÁNY ÉS ASIMOV – Részletek az Enciklopédia Galaktikából (1997-2007) - Galaktikus Könyvtár 1. kötet
Az eredeti szócikket összeállította: Kiss Gabriella -g-, átdolgozta és feltöltötte: Györgyi Ákos. Cikksorszám:0131
A szócikk az alábbi művek alapján készült:
Isaac Asimov: Alapítvány és Föld.
Isaac Asimov: Az Alapítvány pereme
Isaac Asimov: Alapítvány és FöldAd blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki