FANDOM23242Amerikai írónő, 1945-ben született Susan Elizabeth Norris néven, és a texasi McAllenben nőtt fel. Már hatéves korában írni kezdett, de az első hivatásos publikációig egészen 1986-ig várnia kellett. Időközben ledoktorált történelemből, majd biológiából, és csatlakozott az amerikai haditengerészethez, ahol főhadnagyi rangig vitte. Bemutatkozó kötete, a The Sheepfarmer’s Daughter 1989-ben elnyerte az év legjobb első regényének járó Compton Crook-díjat, A sötét sebessége pedig 2003-ban a Nebulát. Moont magát 2007-ben Robert A. Heinlein-díjjal is kitüntették, a technikai fejlődést és az űrkutatás hasznosságát propagáló írásaiért. A mai napig több mint 20 regény és körülbelül három tucat elbeszélés került ki a keze alól. A sötét sebessége autista hősét saját fiáról mintázta.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki