FANDOM


A Csillagok háborúja mozifilm sorozat A Jedi visszatér című részében szereplő égitest, amelynek kulcsfontosságú szerep jut a történetben.

Az Endor körül kering a félig kész második Halálcsillag, amit a Galaktikus Birodalom építtet. Az építkezés idejére az Endorról sugároznak védőpajzsot az új Halálcsillag köré. Ezért amikor a Lázadók Szövetsége úgy dönt, hogy megtámadja a befejezetlen űrállomást, két fronton kell támadnia: egyrészt az Endoron, másrészt az űrben.

Az Endoron az őslakó Ewokok segítik győzelemre a lázadók harcát.

A filmben többször is holdként, és nem bolygóként hivatkoznak az Endorra, noha nem láható a bolygó, ami körül keringene. A filmből készült regény szerint a hold anyabolygója korábban elpusztult. Ezzel szemben két Ewokokról szóló televíziós filmben is látszik az égen egy nagy gázóriás, egy képregényben pedig az Endor egy ikercsillag körül kering.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki