FANDOM


  A Halálfelhő a Babylon 5 univerzumában az Árnyak bolygóölő fegyvere, amely félelmetesebb mint a Vorlon Bolygóölők.

A Halálfelhő multi-gigatonna rakéták ezreit lővi ki a célpont bolygóra. Ezek a rakéták egészen a bolygó magjáig lehatolnak, ezáltal a bolygót belülről pusztítják el. Magát a bolygóölőt egy hatalmas, sötét felhő veszi körül, amely olyan hatalmas, hogy a Coriana 6 melletti ütközetben beterítette az egyész Vorlon flottát és a Fény Seregeit. Ebben a felhőben olyan alacsony volt a hőmérséklet, hogy az összes űrhajó ugrógépe kikapcsolt.

  Az Árnyak 2261-ben vetették be ezt a fegyvert, elpusztítva két bolygót a teljes élővilágukkal. Röviddel ezután az Árnyak a többi Elsővel együtt a

galaxis peremén túlra távoztak, és mindenki azt hitte hogy a Halálfelhő örökre eltűnt a galaxisból. Azonban 2266-ban a Drakh-ok, az Árnyak néhai szövetségesei megtámadták a Földet egy hatalmas flottával és egy Halálfelhővel, amit az Árnyak hagytak hátra. A Földi Szövetségnek a Csillagközi Szövetség segíségével sikerült elpusztítania a Halálfelhőt a Föld közelében, és remélhetőleg többé senki sem találkozik vele.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki