Fandom

Enciklopedia Galaktika

Juhász György

835pages on
this wiki
Add New Page
Vitalap0 Share

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Író, szerkesztő, több SF témájú weboldal alapítója.

1968-ban született Budapesten. 1995-ben Kutnyánszky Andrással indította útjára az első magyar online sci-fi magazint Solaria néven. Egyúttal levelezési listát is létrehozott az online lap olvasói és az SF kedvelői számára. Elkészítette a magazin diskmag változatát és egy ideig saját BBS-en terjesztette azok számára, akik még nem érték el az internetet.

Egyik ötletgazdája és alapítója volt az Avana Egyesületnek és a Zsoldos Péter-díjnak, melyeknek létrejöttét a Solaria körül kialakult tábor is nagy mértékben segítette.

A nevéhez fűződik a SciFi.hu oldal elindítása. Az internetes címet még a domainliberalizáció előtt jegyeztette be az Avana számára.

Később egy időre visszavonult a magyar sci-fi élettől: átadta a Solaria szerkesztését, a levelezési lista tulajdonjogát, és kilépett az Avana Egyesületből.

2004-ben részt vett a Galaktika újraindításában. Nevéhez fűződik az InterGalaktika közösségi portál és az Enciklopedia Galaktika SF wiki elindulása is.

Több SF novellája jelent meg, többek között a Cherubion kiadó antológiáiban, a Rakéta Regényújságban, illetve publikált cikkeket a régi és az új Galaktikában is.

Eddig egyetlen regénye jelent meg nyomtatásban, szintén a Cherubion Kiadó gondozásában, Henry Jones Jr. álnéven, Vízió címmel.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki