FANDOM


Gáspár András kultregényének, a Kiálts farkast-nak folytatása.

TörténetSzerkesztés

Két életem
Cím Két életem, egy halálom
Eredeti cím -
Műfaj Regény
Szerző Gáspár András
Eredeti megjelenés 1999
Fordító -
Kiadó Val-Art-la Kiadó Kft.
Sorozat Valhalla Páholy
ISBN 9638595736

2093 nyara. Vogel Zsigmond az előző kötetben történtek óta nyugodt és átlagos életet él. Az eltelt idő alatt szinte el is felejtette, hogy legfőbb ellenségei, a kalmárok még mindig bosszúra éhesek, és ezt egy rafinált tervvel meg is valósítják. Vogel egy furcsa szerkezetnek köszönhtően egy alternatív valóságba kerül, ahol a Midgar & Heym Vállalat céges zsoldosa, akit születésétől fogva a vállalat alkalmaz és képez. A kalmárok eljövetele sem olyan volt, mint Vogel világában: a Földre jótevőként érkező idegenekről kiderült, hogy saját fajuk söpredéke, akik drogokkal és hasonló szennyel kereskedtek. A földi államok, majd a vállalatok kezükbe vették az irányítást és egy világot megrázó háborúban kifüstölték az idegeneket, mely után rengeteg "kétes" technológia és furcsa élőlény került a vetélkedő vállalatok kezébe. Ezután persze ebben a világban is sor került az ember-kalmár háborúra, ami az emberek győzelmével végződött.

Vogel ebben a számára egyszerre ismeretlen és ismerős világban kénytelen felkutatni ellenségeit és megpróbálnia visszajutni a saját világába. Közben belekeveredik egy idegen, egy kaszkád körüli ügybe, és hamarosan újra a fajok közti játszma figurájává válik.

A cyberpunk BudapestSzerkesztés

Ebben a regényben a szerző hátrahagyta az eddig ismert XXI. századi Budapestet és egy teljesen új világot kreált. Persze az alapmotívumok (a kalmárok, a gestaltok) itt is megtalálhatók, de ez a világ közelebb áll a "klasszikus" cyberpunk műfajához a megakorporációk hatalmával, az implantokkal és vállalati katonáival. Mindazonáltal a regénynek jót tett a vérfrissítés, és a történet világa, mely rengeteg új ötlettel van tele, remek szórakozást nyújt az olvasónak. Méltó párja az előző Vogel-regénynek.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki