FANDOM


1977-ben született, Hatvan városában. Az érettségi után Szegeden végezte egyetemi tanulmányait, de már a középiskolában írni kezdett. Először verseket, majd később novellákat, és ez utóbbiakkal párhuzamosan rögtön első regényét is, a Hiperballadát. Különösen korai művein erősen érződik William Gibson hatása, melyet azonban bátran vegyít hazai motívumokkal.

Egy amatőr pályázaton elért helyezést követően nem sokat váratott magára az igazi publikációs lehetőség: a debreceni Cherubion kiadó 1999-től kezdődően több elbeszélését leközölte antológiáiban. Később az Átjáró magazin szerkesztői is fölismerték tehetségét, így 2003-tól ebben a folyóiratban szintén megjelentek írásai. Két évvel később végre napvilágot látott hosszú ideig csiszolódó regénye, a Hiperballada, majd még ugyanabban az esztendőben egy már sokkal gyorsabb iramban megszületett második, a Nagate. Előbbi egy alternatív valóság jövőjében játszódó, kiberpunkba hajló SF, utóbbi viszont inkább az urban fantasy stílusával kacérkodik.

2005 minden szempontból jelentős évnek bizonyult a szerző életében. A két kötet mellett az újrainduló Galaktika is leközölte két novelláját, a glasgow-i Euroconon pedig a feltörekvő fiatal szerzőknek adható „bátorítás-díjban” részesült. Mint ez a könyv bizonyítja, azóta sem ül a babérjain tétlenül, sőt új kihívásokat keresve belekóstolt abba is, milyen előre megszabott témákban, „rendelésre” elbeszéléseket írni.

2007-ben jelent meg A Keringés címet viselő harmadik regénye a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban. A könyv 2008-ban elnyerte a Zsoldos Péter-díjat.