FANDOM


(MASFITT)

Az ELTE BTK-n belül működő, dr. S. Sárdi Margit által vezetett SF-szakszemináriumból nőtt ki a ~. Célja a magyar nyelven írt SF történetének kutatása tudományos eszközökkel, tanulmányok, kiadványok publikálása a témakörben, részvétel a szakmai rendezvényeken, fórumokon. A ~ nem tesz különbséget „ponyva” és „magas” irodalom között, hanem a SF-t mint témát vizsgálja. Részletes kódlistát közölnek a honlapjukon a SF általuk felállított témaköreiről, segítve az egyes művek besorolását. Folyamatosan dolgoznak bibliográfiákon, íróportrékon és a rendszerváltozás előtti magyar SF-t feldolgozó lexikon címszavain. A ~ tekinthető a hazai SF élet egyetlen hivatalosan is tudományos fórumának, s sokat tett azért, hogy lebontsa a SF-t körülvevő irodalmi →SF gettó falait.

HivatkozásokSzerkesztés

„Minden sci-fi, amit annak tartunk...” Interjú Kolozsvári Zsófiával, a MASFITT jegyzőjével

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki