FANDOM


CselekménySzerkesztés

Pengefutar
Cím Pengefutár - Az igazi Blade Runner
Eredeti cím Blade Runner
Műfaj Regény
Szerző A. E. Nourse - W. S. Burroughs
Eredeti megjelenés 1974
Magyar megjelenés 2010
Fordító Tamás Dénes
Kiadó Metropolis Media
Sorozat Galaktika Fantasztikus Könyvek
ISBN 978 963 9828 53 7

A 21. századi Amerika egészségügyi rendszere összeomlott, a törvénykezés az ellátást az állampolgárok teljes és végleges sterilizálásához köti, a kórházakban pedig az orvosokat komputerek és robotok váltják föl. Mindezzel a kormányzat a vérengzésbe torkolló Egészséglázadásokra keresett megoldást, de a helyzetet némiképp túlreagálta.

A rendszerből kikerültekkel illegalitásba menekült orvosok foglalkoznak csak, akik ha kell, műtenek a konyhaasztalon is. Ám az egészségügyi készleteket a hatóságok szigorúan felügyelik, rendelkezéseik kijátszása csupán alvilági módszerekkel sikerülhet.

Billy az ellenálló orvosok köré szerveződött földalatti mozgalom tagja, „szikecsempész”. Az életét kockáztatja azért, hogy mások megmenekülhessenek. A rendszer ellensége ő, mégis az amerikai nép egyik utolsó reménysége.

Galaktika bolt

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki