FANDOM


1. Replikátorok a Csillagkapu univerzumban Szerkesztés

A replikátorok egy saját magukat újból létrehozó (önreprodukáló) robotbogár-szerű lények. Amikor egy bolygóra megérkeznek, az ott található ásványkincsek felélésével megsokszorozzák magukat. Ezek a lények, az Asgard faj fő ellenségei, az Ida galaxisból származnak. Az energia alapú fegyverek hatástalannak bizonyultak az elpusztításukra, ezért jött jól, hogy egy ilyen szempontból fejletlenebb faj, az emberiség rendelkezik gépfegyverekkel. Ezen fegyver tüzétől úgy esnek szét, mint a konfetti.
A replikátorokat egy Reese nevű női android alkotta, azzal a céllal, hogy megvédjék őt azoktól, akik le akarták kapcsolni. Ahogy a replikátorok szokszorozódni kezdtek, elvesztette fölöttük az irányítást. Ezután elpusztították a civilizációját és tovább áltak. Programozásuk ugyanis állandóan fejlődik és képesek akár csillaghajók fölött is átvenni az irányítást.

2. Replikátorok a Pörgés c. könyvben Szerkesztés

Ebben a műben a replikátorok a terraformált Marsról származó nano- és biotechnológia keverékéből kreált "lények". Pontosabban "Mikroszkopikus méretű szerkezetek (...) Félig szervesek. Szélsőséges hidegben és légüres térben szaporodnak."
Azzal a céllal hozta őket létre az öt köztársaság (a marsi civilizáció népe), hogy a földiek eljuttassák őket egy olyan zord helyre mint, az Oort-felhő, ahol aztán életre kelhetnek és információval láthatják el a Földet a Pörgés mibenlétéről és a Feltételezettekről. Mindezt úgy hajtják végre, hogy lassú évezredek alatt (ami a Földön a Pörgés-hártya miatt csupán pár óra) fejlődnek és követik a beléjük kódolt, fent említett, célt.

Külső hivatkozások Szerkesztés

Stargate wiki a replikátorokról: http://en.wikipedia.org/wiki/Replicator

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki