FANDOM


A triffidek az emberre veszélyes, mozgó növények, amelyek először John Wyndham 1951-es, A triffidek napja című regényében jelentek meg, később pedig a Simon Clark által jegyzett folytatásban, A triffidek éjszakájában.

A regényben számos utalás történik rá, honnan származhatnak a triffidek, de egészen pontosan sosem derül ki. Annyi biztos, hogy húsz évvel a könyv cselekménye előtt a növények korai változatának magvait ellopták egy szovjet kutatóintézetből, és repülővel szállították volna valahová, ám a gépet a hidegháború idején lelőtték. A regényben gyorsan kizárják annak lehetőségét, hogy a triffidek természetes fejlődés útján jöttek volna létre,vagy az űrből érkeztek volna, ugyanakkor valószínűnek tartják, hogy emberek nemesítették őket több más növényből.

A kötet 1962-es filmváltozatában ezzel szemben a triffidek egy meteorzápor során az űrből érkeznek a Földre.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

A Wikia-hálózat

Véletlen wiki